The evil eye - turecký talisman štěstí

Když si vybíráme šperk, často hledáme něco, co je nejen krásné, ale také něco, co má pro nás osobní význam. A pro dnešní článek a inspiraci jsme se tedy rozhodli vybrat tak vyjímečný a stále více populární  - Evil eye, neboli Nazar,  Turecké oko či oko proroka.

Tento malý talisman ve tvaru oka - Evil eye má za sebou opravdu dlouhou cestu. Věděli jste, že jeho příběh začíná už ve starověkých civilizacích? Lidé v Mezopotámii, Egyptě a Řecku věřili, že je ochrání před "zlým okem" –  to je nechtěným pohledem, který mohl přinést smůlu nebo nemoci. Modré oko, které je tak typické pro nazar, bylo vnímáno jako strážce, který bedlivě hlídá a odráží všechny negativní energie. A to nejlepší? Tato tradice přežila tisíce let! Dnes je nazar oblíbený po celém světě, od Turecka až po Los Angeles, a nejenže vypadá skvělei jako šperk, ale také vás chrání před nepřízní osudu.

7ea550f0bdf9d99c66893916099e813a

Pokud jste někdy byli v Turecku, určitě jste si všimli, že nazary jsou úplně všude! Najdete je zavěšené u vchodu do domu, na klíčenkách, špercích, a dokonce i na dětských kočárcích. Pro Turky je nazar neodmyslitelnou součástí jejich kultury a často ho dávají jako dárek, aby ochránili své blízké.Nazar není ale jen o ochraně, ale i o přinášení štěstí a dobré energie. Pro některé je to talisman, který nosí každý den, jiní ho mají doma jako dekoraci. A co je na tom nejlepší? Můžete si vybrat z různých stylů a barev, takže si určitě najdete takový, který k vám bude sedět jako ulitý.

Když se podíváte na nazar, možná vás napadne: "Proč zrovna oko?" No, ono to má svůj důvod. V mnoha kulturách se věří, že oko je oknem do duše a dokáže vnímat nejen to, co se děje kolem nás, ale i to, co k nám druzí cítí. Není to ale jen o ochraně, ale i o přinášení štěstí a dobré energii.

Takže ať už věříte v jeho magické schopnosti, nebo jen hledáte vyjímečný šperk, nazar má něco pro každého,

V našich špercích jsme se rozhodli využít nazar nejen kvůli jeho ochranné symbolice, ale také díky jeho nadčasovému designu, který krásně ladí s moderními i tradičními styly. Nazar je pro nás víc než jen šperk – je to způsob, jak propojit starobylou tradici s dnešní módou a přinést do vašeho života trochu té mystiky a ochranné síly.

Nechte se okouzlit hlubokou symbolikou stříbrného řetízku Evil Eye, který spojuje styl a ochranu v jediném šperku:

   38_17133N38E5NMXDO

https://www.penuela.cz/pozlaceny-nahrdelnik-nazar/

 

Ať už jej nosíte pro jeho ochranné vlastnosti, nebo jen proto, že se vám líbí jeho design, vždy přidá vašemu stylu něco zvláštního. Ať už je váš důvod jakýkoliv, evil eye vám určitě přinese nejen styl a ochranu, ale i spousty pozitivní energie do každodenního života.